Δευτέρα 6 Ιουνίου 2011

Παραμένει στο ΙΚΑ ομάδα νέων με αναπηρία

Ζητούν να αποσυρθεί η εγκύκλιος για τα κριτήρια παροχής βοηθημάτων

Παραμένει στα κεντρικά γραφεία του ΙΚΑ στην οδό Αγίου Κωνσταντίνου μικρή ομάδα νέων με αναπηρία, μέλη της Κίνησης Ατόμων με αναπηρία που τα ξημερώματα σήμερα απέκλεισαν την είσοδο των γραφείων του Ιδρύματος.

Τα άτομα με κινητικά προβλήματα ζητούν να αποσυρθεί η εγκύκλιος υπ' αρ. 37 από τις 31/05/2011 που εκδόθηκε πρόσφατα, και ορίζει τα κριτήρια παροχής βοηθημάτων όπως είναι τα ορθοπεδικά και ορθωτικά είδη, τα τεχνητά μέλη.

Υποστηρίζουν, ότι με τις ρυθμίσεις της νέας εγκυκλίου περιορίζεται η πρόσβαση στα βοηθήματα, ενώ καλούνται να καταβάλλουν συμμετοχή μεγαλύτερη του το 25% προκειμένου να τα προμηθευτούν.

Από την πλευρά της η διοίκηση του ΙΚΑ υποστηρίζει ότι η εγκύκλιος δεν περιορίζει την πρόσβαση στα βοηθήματα και αποσκοπεί στην αντιστοίχηση των τιμών των βοηθημάτων και στην αντιμετώπιση της κερδοσκοπίας αλλά και περιπτώσεων οργανωμένης απάτης, όπως εκείνης που είχε συμβεί κατά το παρελθόν με αναπηρικά αμαξίδια.

Νωρίτερα το πρωί οι καταληψίες, είχαν συνάντηση με τον υποδιοικητή του ΙΚΑ, Διονύση Πατσιούρη, και ολιγόλεπτη συνομιλία με τον διοικητή κ. Σπυρόπουλο ο οποίος μετέβη επιτόπου και ζήτησε από τους διαμαρτυρόμενους να τερματίσουν την κατάληψη και εν συνεχεία να ανέβουν στο γραφείο του προκειμένου να συζητήσουν.

Οι καταληψίες, αρνήθηκαν και δηλώνουν πως δεν θα αποχωρήσουν, εάν δεν συναντηθούν με τον υπουργό Υγείας.

Πηγή: Newsbeast.gr | ΕΛΛΑΔΑ : Παραμένει στο ΙΚΑ ομάδα νέων με αναπηρία

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου